דלג לתוכן

מה קורה כשתלמידי כיתה ב' יוצאים למסעדת יוקרה בניו יורק?


ניסוי משעשע: שף מבשל ארוחת גורמה מלאה לילדים


בועז מזרחי | 22 אוקטובר, 2014

220 דולר למנה, זה מה שישלם אדם מן המניין לארוחת טעימות הגורמה של מסעדת 'דניאל', אחד המוסדות הקולינריים היוקרתיים ביותר של ניו יורק. בניסוי מעניין עליו דווח ב- New York Times, נשלחו 6 ילדים תלמידי כיתה ב', לארוחה במסעדה הצרפתית המפוארת. צוות של חמישה מלצרים שירת את הילדים, והגיש להם תפריט טעימות של 7 מנות וקינוחים מהמיטב של השף והבעלים דניאל בולוד, שגם פיקח על הארוחה. מלבד הורדת האלכוהול מהקוקטיילים, הילדים אכלו את המנות כפי שהן, ללא התאמה מיוחד לחיך הצעיר. המטרה הייתה לתת להם חווית אכילה מורכבת יותר מזו שהם רגילים לה. השף אמר שהוא רוצה שהילדים "יגלו הרבה טעמים, הרבה רבדים והרבה מרקמים".

והתגובה של הילדים? אחרי שאכלו מנות כמו דג המאצ'י מעושן בפפריקה, רביולי במילוי דלעת, דג סנאפר יפני מטוגן ועוד, הסתבר שהילדים הכי אהבו… את הסטייק. והקינוחים כמובן. שאר המנות מאוד הלהיבו את הילדים, אבל לא ממש היו לטעמם. צפייה בתגובות המשעשעות שלהם, מעוררת שאלות מסקרנות לגבי היחס שלנו לאוכל והתרבות בה אנו חיים: "היום הילדים אכלו ארוחה מאוד מורכבת", אמר השף, "אבל לפעמים דברים פשוטים עושים אותנו מאושרים באותה מידה".

 

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

הרשמה לניוזלטר של מהות החיים

קיבלנו! תוכן מעורר השראה מבית מהות החיים יגיע אליכם במייל ממש בקרוב.