מיצג אינטראקטיבי של הגלקסיה נותן פרופורציות על הסביבה הקוסמית שלנו
במערכת השמש שלנו ישנם בסך הכול 8 כוכבים: חמה, נוגה, ארץ, מאדים, צדק, שבתאי, אורנוס ונפטון. אבל מה קורה כשיוצאים מהרחוב הקטן שבו אנו חיים לשכונה הגלקטית שלנו?
100,000 כוכבים הוא פרויקט ניסיוני שבא לערוך לנו היכרות עם השכנים, מעל 100 אלף כוכבים שנמצאים בגבולות גלקסיית שביל החלב. המיזם האינטראקטיבי מזמין את הגולשים לחקור ולשוטט בחופשיות במרחבי החלל הסמוך לנו. באמצעות העכבר תוכלו לנווט בין הכוכבים, להתרחק, להתקרב ולבחון את הגלקסיה מכל כיוון שתבחרו.
אם אתם מרגישים שאתם הולכים לאיבוד במרחב הגלקטי, תרגישו בנוח, זוהי תופעה טבעית בהתחשב בעובדה שהמרחק למערכת הכוכבים הקרובה ביותר הוא 4.3 שנות אור. כלומר, אם תכוונו אלומת אור לכיוון מערכת הכוכבים אלפא קנטאורי, הקרניים יגיעו אליה עוד יותר מ-4 שנים. לשם רענון, מהירות האור היא 299,792,458 מטרים לשנייה. לצורך ההשוואה, רכב החלל שהגיע הכי רחוק אי פעם מכדור הארץ נמצא רק במרחק 17 שעות אור מאתנו. כך שמדובר בשכונה לא קטנה.
כדי להכיר טוב יותר את האזור ולראות את האתרים החשובים, האתר מאפשר לצאת לסיור מודרך קצר שייקח אתכם מהשמש, דרך כדור הארץ והכוכבים הסמוכים אל מערכות כוכבים שכנות ועד לשולי שביל החלב.
בדרך תפגשו 87 כוכבים אינדיבידואלים שאסטרונומים חקרו והעניקו להם שמות, תגלו כיצד נראית צפיפות של 100,000 כוכבים בקנה מידה מציאותי ותצפו ביופי השמימי של בין 200 ל-400 מיליארד הכוכבים שקיימים בגלקסיה. אגב, באתר הקפידו ליצור מודל כמה שיותר ריאלי, אך הם מזהירים כי הדיוק אינו מדעי וכי יש להימנע משימוש באתר לצורך ניווט בין כוכבי… ראו הוזהרתם.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
בראי ההיסטוריה – היכן כדאי להשקיע את המשאבים, במי שאנו היום או במי שנהיה בעתיד?
ספרו לי מה אתם עושים בשעות הפנאי, ואספר לכם מי אתם
מותר להיסחף מדי פעם: זווית מקורית על תפקידו של הומור במערכות יחסים
עוד מרדיו מהות החיים: