לאוכל יש השפעה קריטית על המצב המנטלי שלנו. הנה הקווים המנחים לשיפור מצב הרוח באמצעות תזונה
לכל הבחירות שלנו בחיים יש בסופו של דבר השלכה על מצב הרוח שלנו ועל הבריאות המנטלית שלנו – הדבר נכון גם לגבי המזון שאנו אוכלים. המדע כבר הוכיח כי קיים קשר בין הגוף לנפש – שהם שני צדדים לאותו המטבע. לכן, למאכלים שאנו צורכים, למינונים בהם אנו צורכים ואותם ואפילו לתזמון, יש השפעה מכרעת על בריאות הגוף, וכתוצאה ישירה, גם על מצב הרוח שלנו. כפי שהוכיחו מחקרים בנושא, לכימיקלים המצויים במזוןמשפיעים על תהליכים במח – בטווח הקצר זה משליך על מצב הרוח שלנו. בטווח הארוך – זה משפיע על מידת האושר הפנימי שלנו. המחקרים העוסקים בנושא הם ההוכחה שבידינו הכח לקבוע את גורלנו, לקבוע את מצב הרוח שלנו.
אז איך עושים את זה? ד"ר ג'וזף מרקולה, מומחה לשלד ושרירים, מציע 7 מאכלים שישפרו לכם את מצב הרוח:
- שוקולד מריר
מכיל חומרים המשפיעים לחיוב על המוליכים העצביים במוח.
- חלבונים
ממקורות מסוימים מסייעים לשמור על רמת אנרגיה גבוהה.
- בננות
המכילות ויטמינים להרגעת מערכת העצבים.
- קפה
מפעיל במוח תהליכים שמסייעים לשמור על מצב רוח מרומם.
- כורכום
מכיל פיגמנט שמסייע למנוע מצב רוח ירוד.
- פירות יער
עשירים בנוגדי חמצון הפעילים בייצור דופאמין, כימיקל "מצב הרוח".
- אומגה 3
מהחי, כמו דגי סלמון למשל, חומצת שומן המשחקת תפקיד בשמירה על רווחה נפשית.
בתיאבון!
תמונת כותרת: Tatiana Bralnina / shutterstock
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מה יכול לספר לנו יומן בריאות אישי – וכיצד שיטות התיעוד של דה וינצ'י יכולות לעזור
האוכל הוא לא אויב – התמודדות עם אכילה רגשית מנקודת מבט מפייסת
גם אם אין לכם זמן – 7 תנוחות יוגה שאפשר לתרגל במשרד מבלי שאף אחד ישים לב
עוד מרדיו מהות החיים:
מפגשים של מהות – שרי אריסון, ד"ר מוטי לוי וגלית גורא עיני בשיחה רחבה על בריאות