דלג לתוכן

5 פרויקטים של צילום המגלים את העולם מזוויות חדשות


מהמסילה הנטושה בפריז ועד למופע האורות הטבעי של יפן.


בועז מזרחי | 10 פברואר, 2015

פרויקט צילום טוב הוא כזה שמספר לנו משהו חדש, מגלה לנו משהו שעוד לא הכרנו. חמשת הפרויקטים הבאים עונים על ההגדרה הזו בצורה מקורית במיוחד – הם מציגים אובייקטים יומיומיים ופשוטים לכאורה, אך הזווית שבחרו או שיטת הצילום הייחודית שבה השתמשו מציגות פן חדש ולא מוכר שלהם. הכוח הגדול של הצילומים הוא שהם מזכירים כי תמיד אפשר לגלות צדדים חדשים, גם של הדברים שנראים לנו הכי מוכרים.

1. מופע אורות הטבע של יפן – Light of Japan

הטבע היפני שופע אור טבעי ולא ממקורות חיצוניים לכדור הארץ. אלא שצריך לדעת לתפוס אותו. הצלם טאקהיטו מיאטקה משתמש בחשיפה ארוכה כדי לצלם גחליליות במעופן, זן זוהר של דיונונים שוטף את החוף, ברקים, התפרצויות געשיות ועוד. מיאטקה אומר כי צילום טבע מזכיר לו את אמנות השירה היפנית העתיקה – וואקה. בריאיון שנתן למגזין TIME אמר: "וואקה הוא שיר שנועד לבטא היבט של הטבע תוך שימוש מצומצם במילים… אני מאמין שוואקה מאוד דומה לצילום טבע".

2. חופים מהאוויר – Up in the Air   

באחת הפעמים שעלה אל האוויר מעל חוף קופקבנה בברזיל, גילה הצלם הבלגי אנטוני רוז עד כמה שונה הנוף המוכר כשמביטים בו מלמעלה. הוא צילם תמונה והתאהב בתוצאה. מאז הוא נוהג לטוס במסוק מעל חופים, להיתלות מחוץ לכלי הטיס ולתעד את הנוף הכל-כך מוכר בצורה כל-כך שונה. פתאום מתגלה כי החוף מחולק לצבעים על פי סוגי השמשיות, או כי המרחק שהמשתזפים תופסים אחד מהשני הוא כמעט אחיד – ועוד הפתעות שאפשר לגלות רק מהאוויר.

3. מסילה פריזאית בת 160 שנה – By the Silent Line

בימים שבני אדם עוד התניידו בעגלות רתומות לסוסים, הרכבת של פריז נחשבה לצעקה האחרונה. כיום מה שנותר ממנה הוא מסילה שהטבע השתלט עליה, העומדת כמונומנט נוכח הפיתוח הטכנולוגי המואץ של המאה ה-20. הצלם פייר פולק יצא לתפוס בעדשתו את המראה המעט סוריאליסטי של המסילה אשר נבנתה בשנת 1852 והייתה אבן דרך משמעותית במהפכות המדיניות של צרפת. לפני כ-80 שנה ננטשה המסילה והיום ניתן לראות את הצמחייה מקשטת את התוואי, בעודה עוברת בין שכונות המגורים השקטות.

4. קידוד בצבע – Colors in Grid

אמילי בלינקואה מטקסס היא צלמת עם תחביב מיוחד: היא אוספת פירות, ירקות, פרחים וחפצים שונים, מסדרת אותם על פי צבע ומצלמת את הדפוס שנוצר. החלק המעניין ביותר בעבודתה הוא הדירוג שהיא יוצרת בין הצבעים השונים, כך שהם יתמזגו אחד אל השני ולא יופרדו בגסות. כך למשל, היא תסדר את הפירות אדומים לצד הכתומים, הבאים אחריהם יהיו הצהובים, שיתחלפו לירוקים וכן הלאה. היא יוצרת למעשה תמונות עם שלל צבעי הקשת, של פריטים מאותו הסוג אך בעלי גוונים משתנים. התמונות שנוצרות מזכירות עד כמה אופי ושונות יש גם בין פריטים זהים לכאורה.

5. העיניים שמעבר לעדשה – Eyes Macro Photos of Insects

חרקים נמצאים מסביבנו כל הזמן, אך נדיר לראות אותם כפי שמציג זאת יודי סאוו, צלם טבע אינדונזי. סאוו משתמש בעדשת מאקרו המגדילה פי כמה, כדי לצלם את עיניהם של חרקים מסוגים שונים. בעזרת תאורה מיוחדת מתקבלים תצלומים יפהפיים אשר חושפים כמה פרטים נסתרים לעין הבלתי מזוינת, בעולם החי בפרט ובטבע בכלל.

 

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

הרשמה לניוזלטר של מהות החיים

קיבלנו! תוכן מעורר השראה מבית מהות החיים יגיע אליכם במייל ממש בקרוב.