ביקור במקום הכי רטוב עלי אדמות
11,861.8 מ"מ של גשם מדי שנה – זה הנתון שמכתיב את חיי אוכלוסיית הכפר מווסינראם במדינת מגהלאיה שבצפון מזרח הודו. כמות המשקעים הזו היא כפי הנראה הגדולה בעולם, והיא אחראית להזנתו של ג'ונגל עבות ועתיק יומין.
משמעות השם מגהלאיה בשפה הבנגלית היא "משכנם של העננים", והוא אכן מייצג נאמנה את מזג האוויר האופייני למקום. למרות תנאי האקלים הקיצוניים, במגהלאיה חיים אנשים שלא רק למדו לחיות בשלום עם איתני הטבע, אלא גם רותמים אותם לטובתם בצורת גשרי השורשים החיים.
האזור ההררי משופע בעמקים, וכדי להפוך אותו לעביר יש צורך בגשרים רבים. לאוכלוסייה שחיה שם בפשטות אין אמצעים טכנולוגיים משוכללים והאפשרויות שלהם מוגבלות. חומרי הבנייה הסטנדרטיים, כמו קרשים וברזל, יחזיקו מעמד לפרק זמן קצוב בלבד בלחות של מגהלאיה, ואף עלולים להוות סיכון.
תושבי האזור מצאו פתרון טבעי לאתגר זה, תוך שימוש בנתונים הסביבתיים הקיימים. כבר מאות שנים שהם מטפחים גשרים משורשיהם החיים של עצי הגומי. באמצעות תמרון, קשירה והכוונה של השורשים הצעירים, הם יוצרים מבנים שהולכים ונעשים מאסיביים עם השנים, עד שממש ניתן לצעוד עליהם. הגשרים החיים מחברים בין עצים משני עברי העמק והם מתחזקים את עצמם ללא צורך בהתערבות חיצונית מהותית. המים הרבים באזור מאיצים את צמיחת השורשים, והתושבים חיים בהרמוניה מושלמת עם הסביבה.
את המחזה המרהיב של הגשרים החיים, כמו גם מידע נוסף על מגהליאה, תוכלו למצוא בסדרת התמונות שפורסמה ב- The Atlantic וכן בסרטון של ה-BBC (תרגום בעברית ניתן למצוא כאן).
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מדוע מחוות זניחות לכאורה של טוב-לב עשויות להיצרב בנו לכל החיים?
מקרב לב – בחזרה לאומנות הנשכחת של מכתבי תודה
האם החתירה לטוב נמצאת בטבע שלנו? מבט מזווית אחרת על תיקון הדרך
עוד מרדיו מהות החיים: