הכוח של התמימות יכול לשנות מציאות
"תראי לי מה זה – לזרוק כמו ילדה" אומרת הבמאית לורן גרינפילד לצעירה שעומדת מול המצלמה. הנערה משתתפת בניסוי חברתי כחלק מקמפיין של Always, בו נבדק כיצד תופסות את עצמן נערות בגיל ההתבגרות, לעומת הדימוי העצמי של ילדות צעירות.
הניסוי בנוי כמו אודישן: אל הבמה עולות שחקניות (ושחקן אחד) וגרינפילד מנחה אותן לשחק סצנות – לזרוק, לרוץ או להילחם "כמו ילדה". היא מנסה לבחון כיצד הדימוי של מה זה "ילדה" בא לידי ביטוי בסממנים פיזיים. תחילה הבמאית מבקשת מנערות בגיל ההתבגרות לבצע פעולות "כמו ילדה". הנערות רצות בצורה מרושלת, ידיים מנופפות לצדדים לפעמים עם צחקוק ילדותי. לאחר מכן היא מבקשת מילדות צעירות יותר לעשות את אותן פעולות. כשהן מבצעות את המשימות, ניכר כי המושג "כמו ילדה" משפיע אחרת על אופן המשחק שלהן: הילדות רצות במרץ, זורקות בכוח ובאופן כללי שומרות על אותנטיות.
בשלב הבא, הבמאית, שטרם חשפה את מטרות האודישן, מעמתת את השחקנים עם השאלה – מדוע "כמו ילדה" הוא ביטוי שלילי וכיצד הוא תורם לצניחת הביטחון העצמי בגיל ההתבגרות? כל השחקנים תמימי דעים לגבי האפקט הבעייתי של השימוש בביטוי.
ההתרחשות על הבמה ממחישה את ההבדלים בין התפיסה של בנים ונערות את המושג "כמו ילדה", לבין תפיסתן של ילדות צעירות: נראה כי מתישהו בגיל ההתבגרות הביטוי מקבל קונוטציה של עלבון. מטרת הקמפיין היא לשנות את המצב הזה – להעצים נשים ונערות ולהחזיר את המשמעות המקורית למושג "כמו ילדה".
בסוף הניסוי, לאחר שעימתה גרינפילד את הנערות המתבגרות עם הנושא, היא מציעה להן לבצע את האודישן פעם נוספת. את השינוי רואים מיד.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
לשמור אותם קרוב, לטווח הרחוק – מה אפשר ללמוד מאלפי שנים מצטברות של מערכות יחסים?
"החתיכה החסרה", לא בהכרח סיפור ילדים – משל חכם על תפקיד בני הזוג במערכת יחסים
מהן 5 השפות שבהן מדברים אהבה – וכיצד ניתן לגשר ביניהן בתוך זוגיות?
עוד מרדיו מהות החיים:
אורלי אדלר מתבוננת ממעוף הציפור על מיומנויות החיים, והפעם – על אהבה