נקודת מבט מרעננת על טיבה של סקרנות
איך משהו כל כך פשוט כמו אוכל יכול להיות כה מורכב? הצלם אג'אי מלגהאן עבר כמה אתגרים לא פשוטים בחיים בטרם גילה כי השאלה הזו היא זו שתביא לו את החופש. מלגהאן מוצא את הירקות והפירות הפשוטים שעל מדפי הסופר כמרתקים. הוא חודר אל הקרביים שלהם ומצלם אותם מבפנים, בעבודה המהלכת על הגבול שבין אמנות ומדע. הוא מספר כי בתהליך ההתמודדות עם מחלה שפגעה בכושר התנועה שלו, הצילום שחרר אותו לחוות את העולם מחוץ למגבלות הגוף.
באמצעות מצלמה ישנה שלאיש לא היה עניין בה, הוא החל לתעד פרוסות דקות של ירקות ופירות תוך ביצוע מניפולציה קטנה של צבע. הדהים אותו כיצד דבר שאנו נמצאים איתו במערכת יחסים כה אינטימית, יכול להפוך לבלתי מוכר בגלל שינוי כל כך זעיר. למרות הזרות של התמונה, דווקא תחת העדשה ולאחר המניפולציה הוא גילה לפתע כי קיים דמיון מדהים בין האוכל לגוף האדם.
את הסקרנות שהובילה אותו לתהליך הריפוי והשחרור באמצעות הצילום אפשר לסכם במשפט שלו: "כשנאמר לך שאתה לא הכי טוב בעולם זה מעולה, כי אז אתה חייב להבין מדוע אתה עושה את מה שאתה עושה".
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
פילוסופיית הקינטסוגי היפנית: השברים והפגמים דווקא מוסיפים לנו ערך ויופי
כיצד שאלות קטנות יכולות לשנות את חיינו – קונפוציוס והפילוסופיה הסינית מסבירים
גוף, נפש, חברה ופליאה מהטבע – 4 האלמנטים של האצטקים לחיים מלאי משמעות
עוד מרדיו מהות החיים:
מדברים פילוסופיה: ליאת רגב וד"ר שמעון אזולאי בסדרת שיחות בנות 15 דקות על שאלות של מהות