סרטון טבע של ה-BBC מסביר את הפלא של יערות הגשם באפריקה ואת החלק של הפילים בתחזוקה של היערות לאורך זמן.
יערות גשם בכל רחבי העולם הם גורם חשוב בשמירה על כדור הארץ. הם מווסתים את מזג האוויר, סופחים את הפחמן הדו חמצני ומשפיעים על מערכות אקולוגיות מרחק קילומטרים רבים מהם.
מדענים שחקרו את הג'ונגלים של מרכז אפריקה גילו תופעה מדהימה הנחשפת בסרטון של ה-BBC: הם לא הצליחו למצוא שני עצים דומים הנמצאים זה לצד זה, והמגוון העצום של מיני הצמחים מפוזר בצורה מעוררת פליאה. שפע המינים של הצמחים ביערות הגשם של קונגו, ובכלל, הופך את המערכת האקולוגית לחזקה ועמידה יותר בפני שינויים. אבל מי אחראי לפריסה האדירה של סוגי העצים והצמחים השונים בג'ונגלים?
החוקרים הבינו כי מי שמבצע את פעולת 'הגינון' הזו הם הפילים של יער הגשם. הצמחים פיתחו שיטה מיוחדת להפצת הזרעים – פירות. היות ולפילים יש תיאבון בריא, יכולת להגיע כמעט לכל פרי והעובדה שהם חיים בעדרים נודדים, הופכת אותם לסוכן ההפצה המושלם של היער. ואם לא די בכך, מערכת העיכול שלהם חלשה יחסית, כך שזרעי הפירות עוברים דרכה ללא פגע, ואף זוכים לנבוט בתוך מארז דשן פרטי.
על ידי פיזור של זרעי הצמחים בכל רחבי הג'ונגל, לפילים חלק משמעותי בעיצוב המארג האקולוגי של יערות הגשם. התחזוקה התמתמדת הזו מאפשרת לריאה הירוקה של מרכז אפריקה לשמש כווסת של מזג האוויר – לא רק ביבשת השחורה, אלא מרחק אלפי קילומטרים משם, ברחבי העולם כולו.
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מהן 5 השפות שבהן מדברים אהבה – וכיצד ניתן לגשר ביניהן בתוך זוגיות?
"החתיכה החסרה", לא בהכרח סיפור ילדים – משל חכם על תפקיד בני הזוג במערכת יחסים
לשמור אותם קרוב, לטווח הרחוק – מה אפשר ללמוד מאלפי שנים מצטברות של מערכות יחסים?
עוד מרדיו מהות החיים:
אורלי אדלר מתבוננת ממעוף הציפור על מיומנויות החיים, והפעם – על אהבה